Odmevi

Damjan:

Kar nekaj let sem poslušal odzive prijateljev in znancev: "Ja, Kaprije so pa res ful fajn!", "Ma super je bilo!", "Imaš vse kar rabiš na dopustu :)". Letos sem si končno pravočasno rezerviral dopust in se tudi sam odpravil na Kaprije. Ob misli na dneve, ki smo jih preživeli skupaj, se spomnim, da bom sedaj lažje odgovoril na pogosto vprašanje debatnih večerov: "Opiši svoj popoln dan." Še bolj pri srcu pa mi je primerjava kaprijskega tedna s pripravo obroka na Kaprijah. Na voljo je založena shramba s sestavinami (sonce, morje, dobra družba, duhovnik, družabne igre, kitara ...). Izobešen je recept z natančnimi navodili, kako pripraviti okusen obrok (predviden urnik). In seveda Robert, ki ves čas bdi nad vsem, kar se kuha (tako in drugače).
Če vsaj približno slediš navodilom, se že kmalu začne širiti vonj nalezljive dobre volje, ki vzbuja željo, da bi čim bolj izkoristil vsak podarjen dan. Zato ni težko zgodaj vstati za sončni vzhod in mašo ter opraviti hišna dela za tekoči dan. V morju lahko razgibaš svoje telo, ga posušiš na soncu in spočiješ v senci. V hitrih krogih in pogovorih lahko podeliš svoje izkušnje in se učiš od drugih ter se med seboj spoznavaš.
V pogovoru z bratom Jarom in v cerkvi z Jezusom lahko poskrbiš za svojo dušo, pretehtaš kakšno dilemo in sprejmeš odločitev za naprej. Ob večerih pa vabi kaprijski sladoled, šetanje, urejanje tekočih zadev in pogovori do poznih ur. Kot vsaka priprava obroka ima tudi vsak kaprijski dan dovolj prostora, da ga vsak malce po svojem okusu začini. In ko zaužiješ ta teden Kaprij, si tako kot po dobrem obroku zopet poln energije in pripravljen na nove izzive vsakdana.