Odmevi

Jana:

Zelo vesela sem, da sem šla ponovno na otok Kaprije s skupino 30plus. Ker mi je bilo lani všeč, se šla tudi letos. Razlog: Energija ljudi je dobra. Že ko smo pluli s trajektom do Kaprij, smo videli delfine! Iz vode so šli ven vsaj sedemkrat. Zares čudovito! Pred tem sem jih videla le enkrat na slovenski obali, zelo na hitro (2 repka) ☺. Hrana, ki smo jo sami skuhali je bila dobra, kljub množici udeležencev, je včasih še ostala. Lepo je bilo ko smo praznovali rojstne dneve, godove... in za njih spekli torte.
Zelo mi je bila všeč adoracija, in maša ob sončnem zahodu. Bilo je na praznik Marijinega vnebovzetja. Šla sem tudi na ogled sončnega vzhoda. To je res nekaj najlepšega. Hodili smo na dolge sprehode, do konca otoka, pa potem še v drugo smer. Seveda je vmes padla kakšna ženska debata. ☺
Doletela nas je le ena kratka nevihta, za osvežitev. Takrat smo si čas krajšali z družabnimi igrami.
Všeč mi je igra Activity. Sicer pa nam je bilo vreme zelo naklonjeno, bili so dnevi polni sonca. Plavali smo do otoka (približno 600 metrov stran od obale). En dan sem plavala celo dvakrat. Zares sem hvaležna za čisto vsak trenutek, in da nam drug za drugega ni bilo vseeno: Beri: "Boš kavo ali sladoled?", "Kako si, se dobro počutiš?", "Kako si spala?"... In pa hitri krogi po zajtrku, in kosilu.
Med sabo smo se razumeli, in se zmenili ko je bilo treba delati v delovnih skupinah. Organizacija in vodenje sta delovala. Bilo nas je kar 46. Ni samoumevno, da gre človek na dopust, saj nekateri ne morejo zaradi bolezni, obilice dela v službi ali kakšnega drugega problema. Skratka doživela sem še ene zelo lepe počitnice, ki jih že zaklepam v svoje srce za spomin.