Odmevi

Jana:

Moj prvi teden počitnic na otoku Kaprije je hitro minil. Na kratko rečeno: Bilo je čudovito! Ko smo prispeli do Šibenika, smo poleg mesta lahko videli tudi lep botanični vrt. Po vožnji s trajektom sem prvič videla tudi otok Žirje. Med večernim druženjem na obali smo peli in igrali na kitaro.
Prvič sem videla plankton. Kako lepo se je svetlikal! Videla sem tudi več utrinkov. Nepozabno!
Imeli smo tudi plesno-glasbeni večer in sem se kar dobro naplesala. Plaža je bila zares pustolovska, še dobro da ste zgradili plavajoči pomol in da ježkov v vodi zato nisem preveč vznemirjala. Plavala sem tudi do bližnjega otoka, saj obožujem plavanje.
V zelo lepem spominu mi je ostal tudi sončni vzhod in ribiči, ki so navsezgodaj zjutraj lovili, za ribiškimi ladjami pa je bila cela jata kričečih galebov.
Z vrha hriba smo lahko videli veliko majhnih otočkov. Adoracija pred Najsvetejšim v prijetni cerkvici mi je bila zelo všeč. Zraven cerkvice pa lepo osvetljen križ. Brat Jaro je duhovni program lepo povezoval.

Delo v skupini mi je veliko dalo, saj smo se lahko odprto pogovarjali o različnih temah. Moram pohvaliti tudi to, da smo se mladi lahko odpovedali računalnikom, tablicam in slušalkam in smo se pogovarjali v živo. Čas so nam krajšale tudi družabne igre. Hrana mi je bila všeč, zato so bile moje domače skrbi glede tega odveč.
Všeč mi je bil tudi sladoled v mestu. V hiši je bila tudi pitna voda, kar je za tako oddaljen otok v Dalmaciji pravo bogastvo! Vreme nam je bilo naklonjeno, zato smo se lahko zvečer dolgo sprehajali. Enkrat smo se kopali celo v nevihti, medtem ko je grmelo in se bliskalo. Kako lepo je bilo gledati dežne kaplje, ki so padale na vodno gladino!
Otok Kaprije si bom zapomnila po mnogih živalih: osličku, osah, muhah, komarjih, različnih kobilicah, pajkih … Tudi z zelo omejeno ponudbo v vasi se človek lahko ima odlično, če je v dobri družbi. Zato nismo potrebovali mondene lokacije z ogromnimi hoteli, neštetimi trgovinami in luksuznimi priboljški.
Hvaležna sem za vse, predvsem Robertu za dobro vodenje in vsem udeležencem za dobro voljo.